Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cukgalas-medaljoni/

Cūkgaļas medaljoni

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(2 porcijām)
500-600 gr cūkgaļas fileja
200 gr cūkas speķis
200 gr sīpoli
200 gr saldais krējums
100 gr kausēts siers
100 gr rīvēts siers
50 gr sviests
garšvielas
kukurūzas eļļa
Gatavošana:
Fileju sagriež ripiņās apmēram 2 cm biezumā. Speķi sagriež plānās šķēlītēs, kuru platums atbilst filejas gabalu biezumam. Filejas ripiņas aptin ar speķa šķēlītēm un piestiprina ar kociņiem. Izveidotos medaljonus apcep no abām pusēm kukurūzas eļļā 5 minūtes. Pēc tam, sīki sagriež sīpolus un apcep sviestā. No garšvielas pagatavo buljonu (1 tējkaroti garšvielas atšķaida ar 200 ml ūdeni). Apceptiem sīpoliem pievieno saldo krējumu un buljonu. Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno kausēto un rīvēto sieru. Tiklīdz siers izkusis, mērce ir gatava. Apceptos medaljonus liek katlā, aplej ar mērci un sautē 15-20 minūtes. Pasniedz ar griķiem. Pirms pasniegšanas medaljonus un garnīru var apliet ar mērci.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Zete:
22.01.08 17:25:47

Izmēģināju, ļoti, ļoti garšīgi!
Mazliet sieru pierāva pie katla dibena, bet tas nieks pret labo garšu, ko deva siers.
Nu un man vēl jāpiestrādā pie dizaina, pagaidām izskatījās pēc tādām gaļas nastiņām, ne medaljoniem.
Iesaku no sirds arī citiem šo recepti!
Guardangel:
19.02.12 19:31:09

Sanāca ļoti garšīgi. Ieviesu gan dažas izmaiņas - ņēmu kakla karbonādi un sautēju 2x ilgāk, jo pieņemu, ka ar fileju un 20min gaļa būs cieta. Neliku rīvēto sieru, tikai kastīti ar kausēto. Pie katliņa dibena arī drusku mērci pierāva, bet minimāli. Pasniedzu ar rīsiem. Dūru speķi pie gaļas abās malās, līdz ar to bij ērti ēst turot aiz kociņiem. Garšvielas man bij dažādas - bišķi vegeta, 1/4kubiņa buljona, 2veidu gaļas garšvielas. Sākumā likās kā man sanāks apaļi medaljoni no kantainas gaļas, bet apvelkot malas ar speķa strēmelēm, izstrādājums ieguva apaļu formu :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS