Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/desinas-mikla/

Desiņas mīklā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
100g miltu
1 ola
300ml piena un ūdens maisījuma vienādās attiecībās
Desiņām:
8 šķēles bekona
8 labas kvalitātes cūkgaļas desiņas
1 sīpols, sagriezts plānās šķēlēs
1 ēdk. augu eļļas
Mērcei:
2 ēdk. augu eļļas
1 sīpols, sagriezts plānās ripiņās
2 tējk. miltu
2 tējk. angļu vai citu sinepju
1 tējk. Vusteršīras vai sojas mērces
600ml vistas vai dārzeņu buljona( var pagatavot no kubiņiem)
Gatavošana:
Gatavo mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220*C. Bļodā iesijā miltus un šķipsniņu sāls. Miltos izveido bedrīti un iesit olu, ko mazliet sakul, tad pakāpeniski lej klāt pusi piena un ūdens maisījuma, mīklu nepārtraukti kuļot, līdz tā kļūst bieza un viendabīga. Kul vēl 2 minūtes, tad iemaisi atlikušo pienu ar ūdeni. Mīklu var pagatavot vairākas stundas iepriekš.
Cep desiņas. Katru desiņu aptin ar bekona šķēli, liec lielā cepešpannā, atstājot starp tām atstarpes. Pārkaisi desiņas ar sīpoliem un pārlaisti ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 15-20 min., līdz bekons, desiņas un sīpoli kļūst mazliet brūni.
Pārlej desiņas ar mīklu. Izņem desiņas no cepeškrāsns un tūlīt pārlej ar mīklu. Liec visu atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 35-40 min., līdz mīkla ir pacēlusies un kraukšķīga.
Gatavo mērci. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu, liec tajā sīpolus un uz mazas uguns cep 5 min., līdz tie mīksti un mazliet brūngani. Ieber katliņā miltus un cep 1 min. Pievieno sinepes, Vusteršīras vai sojas mērci un buljonu. Maisot visu uzvāri. Turpini vārīt uz mazas uguns 15 minūtes, nogaršo un pieber sāli un piparus, ja nepieciešmas. Desiņas mīklā pasniedz ar kāpostiem vai brokoļiem, devīgi pārlejot ar mērci.
Gatavošanas laiks:
1 stunda 25 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS