Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/pikanta-cukgala/

Pikantā cūkgaļa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g cūkas krūtiņa, cauraudzītis vai ribiņas
2 ķiploka daiviņas
2 TK cukurs
2 TK sāls
sarkanie pipari
smaržīgie pipari
vidēji liels čilli pipars
~200 g medus
1/2 laims
balzāmetiķis
Gatavošana:
Gaļu sagriež gabaliņos. Piespiež gaļai 1/2 laima sulu, balzāmetiķi un atstāj marinēties.
Čili piparu iztīra no sēklām (jo sēklās slēpjas viss lielākais asums) un pusi čilli pipara smalki sagriež.
Piestā liek: sāli, cukuru, piparus (arī čilli), pāris tējkarotes medu, ķiplokus un visu saberž piestā līdz viendabīgai masai.
Pannā ielej eļļu, kad eļļa uzkarsusi pannā liek pastā iegūto masu un ~ 10 sekundes cep. Pēc tam uzreiz piemet gaļu, kad gaļa viegli uzcepusies nogriež mazāku uguni pielej ūdeni un sautē. Kad ūdens sāk palikt mazāk un gaļa gatava, pievieno atlikušo medu un ļauj ūdenim iztvaikot. Pie sev vēlamā biezuma izslēdz.
Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem.
* čilli pipara asumu nedaudz noņem cukurs.
Iesūtījis:
Virsnieks
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS