Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/sanu-gabala-steiks-ar-kiploku-un-vina-merci/

Sānu gabala steiks ar ķiploku un vīna mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 steika šķēle (500 gr),
sāls un pipari pēc garšas,
2 ēdamkarotes sviesta,
2 ēdamkarotes izkausēta sviesta,
2 ēdamkarotes šalotes sīpolu (plānās šķēlītēs),
1 tase sausa sarkanvīna,
1 galviņa ķiploku(cepta krāsnī olīveļļā,samalta biezenī).
Gatavošana:
Steiku ieberzē ar sāli un pipariem. Katru pusi apcep, kamēr brūns, bet ne ilgāk kā 1 minūti. Samazina karstumu, pannā liek sviestu, katru pusi apcep 3-5 minūtes. Noņem no uguns, saglabā siltu.
Citā pannā ielej vīnu, pievieno sīpolus, vāra, pievieno cepta ķiploka biezeni. Vāra, kamēr šķidrums saplok uz pusi. No steika pannas nokasa piecepumus un kopā ar sulām pievieno mērcei. Maisot vāra dažas sekundes. Samazina karstumu, iemaisa izkausēto sviestu. Steiku sagriež šķēlēs. Pasniedz ar mērci.
Gatavošanas laiks:
30 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS