Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/smekigais-cukgalas-sautejums-tiem-kas-dietas-neievero/

Smeķīgais cūkgaļas sautējums (tiem, kas diētas neievēro)

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
300 g cūkgaļas
2 burkāni
4 kartupeļi
100 g zaļo zirnīšu (konservēti)
150 ml saldais krējums
zaļumi, divi buljona kubiņi un pāris pilieni gaišās sojas mērces (bet var arī iztikt bez)
Gatavošana:
Sagriežam gaļu palielos kubiciņos, notīram burkānus, kartupeļus tos arī sagriežam kubiņos. Tad ņemam katliņu, ielejam nedaudz eļļas, liekam izsautēties burkānus, ik pa brīdim apmaisot, pievienojam vienu sadrupinātu buljona kubiņu, sutinām. Ņemam pannu – izsautējam/apcepam gaļu (tas pēc gaumes, principā labāk kad tā ir mīksti izcepta - zem vāka). Burkāniem pievienojam kartupeļus, pielejam nedaudz ūdens un sutinām. Kad mīksti pakāpeniski (nedaudz pasautējot) pievienojam gaļu, zirnīšus un otru sadrupinātu buljona kubiņu un sojas mērci. Ja nepieciešams - ļoti nedaudz ūdens. Nedaudz apmaisot, pa daļām, pievienojam saldo krējumu. Nogriežam uguni, pieberam zaļumus un ļaujam ievilkties – aptuveni 10 min (ja ir pacietība un laiks, protams, var ilgāk, jo labāk).
NB – ja saldo krējumu ieliesiet visu uzreiz var saraut kunkuļos!!!
Iesūtījis:
karmedoija

Komentāri

agnese:
22.01.06 20:27:20

pirmo reizi izveeleejos eedienu recepti internetaa un tiesaam nebiju viilusies,jo sis sauteejums bija tiesaam kaut kas dikti garsiigs::)))
karmedoija:
21.03.07 13:54:35

;) man prieks, ka garšoja un izdevās! ;)
bet..:
07.01.12 17:17:06

Līdz šim šādu sautējumu gatavoju bez saldā krējuma, bet ar krējumu sanāca maigāks un ēdot nevajag pievienot skābo krējumu, ko darīju, kad sautēju tikai buljonā.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS