Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/sunuka-bobja-treknais-svetku-cepetis/

Suņuka Bobja treknais svētku cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 kg smags svaigas cūkas gaļas cepeša gabals ar kārtīgu ādu sānos
50 grami svieta ( vislabāk lauku )
50 grami miltu
6 ĒK eļļas ( vislabāk saulespuķu )
4 ķiploku daiviņas
7 krustnagliņas
3 vidēja lieluma burkāni
3 puravi
3 sīpoli
½ no selerijas saknes
1 pētersīļa sakne
3 ĒK tomātu pastas
4 lauru lapas
sāls
svaigi malti melnie pipari
1 kanēļa standziņa
1 pudele ( 0,5 l ) tumšā alus ( vislabākais ir Bauskas vai čehu Krušovice )
medus
Gatavošana:
1. Sviestu saberž ar miltiem un noliek vēsumā;
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem;
3. Cepeša ādu ieziež ar eļļu, gaļu tobiš sānus ar sāli un pipariem;
4. Mazās nūjiņās sagriež ķiploku daiviņas un kopā ar krustnagliņām sasprauž ādā ( pats nespraudīsies, ir drusku jāiegriež );
5. Cepešpannā uzkarsē eļļu un tad ieliek tajā sagatavoto cepeti ar ādu uz leju; Cep, kamēr āda zeltaini brūna; Piezīme - cep uz plīts nevis krāsnī;
6. Pa to laiku kubiņos, tādos palielos, sagriež dārzeņus;
7. Cepešpannā pie gaļas ielej apmēram 300ml karstu ūdeni un tagad liek uzkarsētajā krāsnī vairs ne ar ādu uz leju;
8. Sautē stundu, ik pa laikam pielejot karsto ūdeni, lai nepiedeg;
9. Pēc stundas cepeti ar koka karotes palīdzību vai kādu mitru otu - apsmērē ar medu, tam apkārt kārto dārzeņus, tomātu pastu un visu pārlej ar alu, vēl pievienojot lauru lapas un kanēļa standzīņu;
10. Turpina cept vēl stundu, ik pa laikam aplaistot ar to šķidrumu, kas palika uz pannas pēc ādiņas cepšanas. Esot veikalā dabonams arī speciāls cepeša šķidrums, bet neesam redzējuši;
11. Cepeti izņem no trauka;
12. Tur esošos dārzeņus un šķidrumu ( drusku atlej nost škidrumu ) - visu izberž caur sietu - izveidojas tāds biezai mērcei līdzīgs šķidrums;
13. Cepeti, uzliek uz pannas, kur vēl palicis saglabātais šķidrums, ieliek atpakaļ krāsnī, šķidrumu, kuras temperatūra jau ir pāri 200 grādiem; Cep, kamēr āda īr galīgi kraukšķīga;
14. Tikmēr citā pannā dārzeņu pabiezajai mērcei pievieno miltu un sviesta maisījumu, lai sanāk tāda putriņa. Ja vēl ir velēšanās, tad pieliek sāli vai kādu cepeša garšvielu;
15. cepeti sagriež lielās šķēlēs, lai katrai tiktu pa ādas gabaliņam un servē kopā ar bagātīgo mērci.
Piezīmes: Pēdējā cepšanas posmā blakus cepetim vēl var pielikt kartupeļus folijā ar visu miziņu vai bez folija.
Gatavošanas laiks:
Baigi ilgi, bet ir tā vērts
Iesūtījis:
Suņuks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS