Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/dolma-ar-tzadziki-merci/

Dolma ar tzadziki mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/4 cilvēkiem/
16 vīnogu lapas
0.6 kg maltas jēra gaļas
4 daiviņas ķiploku
1 tējkarote koriandra
1 tase vārītu rīsu
1 tase Tzadziki mērces
1/2 tējkarote piparu
sāls pēc garšas
Tzadziki mērcei:
500 gr skābā krējuma
1 neliels svaigais gurķis
1 tējkarote piparmētru
3 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes zaļumu
sāls
baltie pipari pēc garšas
Gatavošana:
Vīnogu lapas 2 minūtes blanšē. Jēra gaļu samaisa ar rīsiem un garšvielām. Katrā lapā ietin gaļas masu, liek ugunsdrošā traukā, pārlej ūdeni, pārklāj foliju un cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Gatavas apsmērē ar eļļu un nedaudz apcep uz pannas vai grila.
Pasniedz ar Tzadziki mērci, svaigiem zaļumiem un svaigi ceptu maizi.
Mērce: sastāvdaļas sasmalcina, samaisa un atstāj vismaz uz vienu stundu ledusskapī ievilkties.
Gatavošanas laiks:
2 stundas
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS