Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/jera-gala-merce/

Jēra gaļa mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(1 porcijai)
150-200 g jēra gaļas
15 g sīpols
sāls
Mērce:
5 g kviešu milti
5 g sviests vai margarīns
80 g buljons
sāls
ķimenes
lauru lapas
15 g skābs krējums
20 g citrona sula vai vīns
Gatavošana:
Jēra gaļu (krūts gabals, muguras vai ciskas gabals) liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno sāli, sasmalcinātu sīpolu un uz mazas liesmas vāra, līdz gaļa gatava.
Kviešu miltus sviestā vai margarīnā izkarsē, pievieno ūdeni, kurā gaļa vārīta, pieliek ķimenes, lauru lapas un uzvāra. Pēc tam pieliek skābu krējumu, citrona sulu vai balto galda vīnu.
Jēra gaļu pēc vārīšanas var apcept un tad likt tomātu vai sīpolu mērcē un karsēt kopā ar mērci 10—15 minūtes.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS