Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/jera-galas-bumbinas-ar-kuskusu/

Jēra gaļas bumbiņas ar kuskusu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g kuskusa
20 g sviesta
Gaļas bumbiņām:
2 mazi baklažāni
500 g maltas jēra gaļas
sakapāti pētersīļu zaļimi
1 ēdamk. ar kaudzi smalki sakapātu ķimeņu
1 olas dzeltenums
2 ēdamk. rīvmaizes
sāls
malti pipari
2-3 ēdamk. miltu
2-3 ēdamk. eļļas
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Baklažānus ietin alumīnija folijā, ievieto krāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. Kuskusu aplej ar 180 ml verdoša ūdens un ļauj 10 minūtes uzbriest. Tad katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes. Baklažānus mazliet atdzesē un nomizo. Mīkstumu izspiež caur marli un ar mikseri sakuļ.
Malto gaļu samaisa ar ar pētersīļiem, ķimenēm, olas dazeltenumu, rīvmaizi un baklažānu biezeni. Pieber sāli un piparus un samīca. Ja maisījums ir par mīkstu, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes. Ar mitrām rokām veido bumbiņas, apviļā miltos un cep karstā eļļā zeltaini brūnas. Sviestā piciņas iecilā kuskusā un pasniedz ar gaļas bumbiņām.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS