Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/jera-stilba-cepetis-i/

Jēra stilba cepetis I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
jēra ciskas gabals
ķiploki
sviests
rozmarīns
timiāns
oregano
sāls
malti melnie pipari
piparmētras
Gatavošana:
Ar papīra dvieli nosusina gaļas gabalu. Iedur gaļā ik pa gabalam caurumiņus ar nazi un sabaksta tur iekšā ķiploka gabaliņus (ja ķiploks ar daiviņām, tad tās). Tad viegli ierīvē gaļu ar sviestu un ber virsū rozmarīnu, timiānu, oregano, sāli, piparus, obligāti piparmētru. Ja no LV atvesta Anniņa bez sāls, tad lieku arī to. Ļoti labi ir, ja liek svaigos rozmarīna un timiāna zariņus, tad, protams, kaltētos nevajag.
Mūsmājās jēra gaļa tiek gatavota ik svētdienu (šejieniešu tradīcija), tāpēc roka piešāvusies jau uz to daudzumu un precīzas mērvienības nepateikšu. Parasti visas garšvielas sametu bļodā, samaisu un tad ar to ierīvēju gaļas gabalu. Satinu folijā un ledusskapī iekšā uz diennakti, lai savelkas.
No vēsuma ņem ārā vismaz kādas 4 stundas iepriekš, lai gaļa sasilst līdz istabas temperatūrai. Pirmās 20 minūtes cepu uz 220*C, bet tad nogriežu uz 175-180*C un cep vidēji stundu uz katru kilogramu.
Šeit pie jēra parasti ēd sarkanos kāpostus, karamelizētos kartupeļus (bet es taisu arī latvisko variantu, vienkārši apcepu krāsnī), dažādas tvaicētas saknes, brūno mērci (par pamatu ņemta sula, kas cepoties izveidojusies no gaļas) un neatņemama sastāvdaļa ir rabarberu ievārījums.
Iesūtījis:
Sanchulis
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

alla:
06.02.10 21:14:27

Paldies par recepti! Garsoja visai ğimenei.
Ilze:
23.12.10 13:23:05

Paldies par idejām! Mums, savukārt, jēra gaļa ir nesen ienakusi ēdienkārtē, tapēc nepieciešami pieredzējušp padomi. :)
Dino:
20.04.11 17:53:06

Vai jacep ari follija?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS