Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/manti/

Manti

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīkla:
800 gr milti,
500 ml ūdens,
ola,
1/2 tējkarote sāls,
2 tējkarotes cukura.
Pildījums:
300 gr jēra gaļa,
300 gr jēra speķis,
300 gr sīpoli,
sarkanie maltie pipari,
melnie maltie pipari,
pētersīļi,
baziliks,
dilles,
sāls.
Gatavošana:
Sākumā pagatavo pildījumu. Sīkos kubiciņos sagriež gaļu, speķi un sīpolus, pievieno sarkanos un melnos piparus, sāli, zaļumus un rūpīgi izmaisa. Jo sīkāk sagriež pildījuma sastāvdaļas, jo viendabīgāka būs pildījuma masa. Mīklu samaisa, izrullē un sadala, apmēram, 15*15 cm lielās daļās. Manti pagatavo tā-katras mīklas daļas centrā liek pildījumu, tad savieno mīklas stūrīšus un saspiež kopā. Rezultātā izveidosies vēl četri stūrīši -tos jāatver uz malām un jāsavieno pa pāriem. Augšadaļā manti var tikt aizvērti ne ļoti cieši, galvenais, lai malās un lejasdaļā nebūtu caurumiņu. Sagatavotie manti var glabāties ledusskapī (saldētavā) tāpat kā pelmeņi. Bet gatavo manti tvaika vannā( speciālā katlā) 40 minūtes. Lai pagatavotu manti ar ķirbi,jēra gaļas vietā var lietot ķirbi, bet sīpolus apcep iepriekš. Manti pasniedz ar marinētiem sīpoliem.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

jekabs.20.amis:
02.01.12 12:34:39

pirmoreiz manti ēdu karēlijā.SARTAVALĀ.super.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS