Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/marinets-cepts-jera-galas-skinkis/

Marinēts - cepts jēra gaļas šķiņķis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 kg jēra gaļas šķiņķa
50 g kausēta sviesta vai sviests
rīvmaize
sāls
Marinādei:
1 glāze 3 % etiķa
1 glāze baltā, pussausā vīna
3 ĒK eļļas
1/2 glāze ērkšķogu sulas
1 neliela pētersīļu sakne
1 neliela seleriju sakne
20 g pētersīļu zaļumi
20 g seleriju zaļumi
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
3 krustnagliņas
6 smaržīgie pipari
ūdens
sāls
Gatavošana:
Marināde: etiķi samaisa ar vīnu, pievieno krustnagliņas, smaržīgos piparus, sīpolu gredzenus, selerijas un pētersīļu saknes šķēlītes, veselas ķiploku daiviņas. Marinādi liek uz uguns un uzvāra, tad atdzesē. Pievieno ērkšķogu sulu, eļļu un pēc garšas piemet sāli.
Gaļu nomazgā, nosusina, liek traukā, pārlej marinādi, uzliek slogu un tur 5 - 6 stundas. tad gaļu noslauka no marinādes, ierīvē ar sāli (nav obligāti) un liek uz cepamās veidnes, kas ietaukota ar sviestu. Gaļu liek sakarsētā cepeškrāsnī - līdz 180*C un cep. Katras 10 minūtes cepeti pārlej ar radušos sulu. Kad gaļa gatava to pārkaisa ar rīvmaizi un cep vēl 8 - 10 minūtes.
Gatavu gaļu sagriež šķēlītēs, pārlej ar sulu, kas radusies cepšanās laikā un pasniedz ar griķiem, ceptiem sīpoliem vai vārītiem kartupeļiem.
Gatavošanas laiks:
marinēšanai 5 - 6 minūtes
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS