Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/ragu/

Ragū

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
150 g jēra gaļas ( 20 % kaulu)
120 g kartupeļu
20 g kausētu tauku vai eļļa cepšanai
40 g burkāni
20 g kālis
20 g pētersīļu
40 g sīpolu
1 ĒK miltu
20 g tomātu pastas
sāls
garšvielas
Gatavošana:
Ragū gatavo no krūtiņas, ribiņas vai kakla gaļas. Jēra gaļas krūtiņu sacērt gabaliņos, ar visu kaulu 25-35 g, mīkstumu sagriež gabaliņos. Ribiņām gaļu atdalīt no kauliem, skrimšļus sacirst gabaliņos un mīkstumu sagriež gabaliņos. Kakla gaļas gabalu pārcirst šķērsām uz pusēm, un tad uz mazaākiem gabaliņiem ar tādu aprēķinu, ka gabaliņi sastāv no vienas daļas gaļas un vienas daļas kauliņa.
Sagriezto gaļu likt uz stipri a vai pannas, kur jau ir uzlietas un sakarsētas taukvielas un ātri apcep līdz veidojas brūna garoziņa no sākuma uz pannas, tad cepeškrāsnī, lai gan var appieties tikai ar apcepšanu uz pannas.
Apcepto gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar karstu buljonu vai ūdeni tā, lai gaļa būtu pilnībā nosegta, pievieno tomātu pastu, traukam uzliek vāku un sautē uz mazas uguns. Pēc 35-40 minūtēm no gaļas noliet buljonu un pagatavot uz tā mērci. Lai pagatavotu mērci, miltus uz pannas apcep brūnus, izjauc ar buljonu, sajaukt ar putotāju, lai nebūtu kunkuļu un vārīt 10-15 minūtes.
Kartupeļus sagriezt gabaliņos un apcept. Sīpolus, pētersīļus, kāli sagriezt gabaliņos un apcept uz pannas, bet katru atsevišķi. Gaļu pārlej ar mērci, pievieno kartupeļus, dārzeņus, melno piparu graudiņus, lauru lapu, sāli, garšvielas (pēc izvēles), visu uzmanīgi izjaukt, traukam uzlikt vāku un turpināt sautēt līdz gaļa un dārzeņi gatavi, ~30 minūtes.
Ragū bez augstākminētajiem dārzeņiem var pievienot arī bulgāru piparus, papriku, tomātus, baklažānus. Pirms pasniegšanas ragū pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.
Iesūtījis:
Aciite

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS