Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/jers/tris-jera-sedli/

Trīs jēra sedli

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 jēra sedli vai līdzvērtīgs ½ kg liesas gaļas
buljons vai buljona kubiņi
sarkanais vīns
sāls
pipari
baklažāns
kabacis
tomāti
sinepes
rozmarīns
raudene
Gatavošana:
Gaļas gabals, sadalīts 4 - 5 mazākos gabaliņos. Pāris minūtes apcepinām no abām pusēm (zepter katliem - turpat katlā, citiem - varbūt uz pannas). Pielejam ceturtdaļlitru buljona (es taisu no puses buljona kubiciņa), astotdaļlitru (vai nedaudz vairāk) sarkanvīna, piekaisām sāli, piparus un lēnā garā sutinām. Pa to laiku sagriežam kubiciņos (1,5x1,5cm apmēram) vienu baklažānu un vienu mazu kabacīti (ja ņem to milzeni, kas parastā latviešu dārzā aug, tad pietiek ar trešdaļu) un metam to visu jēram pa starpu. Tad ņemam pāris tomātus, sagriežam un arī metam pa starpu. Un sutinām, kamēr mīksts (apmēram pēc stundas). Minūtes es šim procesam nevaru uzrakstīt, jo viss tieši tā tiek darīts: sagriezts un katlā iekšā, sagriezts un katlā iekšā.
Tālāk seko receptes interesantākā daļa. Velkam jēra gabalus ārā, apsmērējam ar sinepēm, kas sajauktas ar rozmarīnu, raudeni un varbūt vēl kādām zaļām garšvielām (man garšo ar maigām sinepēm) un uz pāris minūtēm ieliekam vēl pasutināties. Kāpēc tā gaļa jāapsmērē, ja visas sinepes tāpat katlā izšķīst mērcītē, neprasi man. Gan jau kaut kāds štuks tur ir. Jēra gabalus laiku pa laikam pagrozu, lai no visām pusēm vienmērīgi izsutinās. Garšo šitā padarīšana vislabāk ar rīsiem un atlikušo vīna pudeli.
Iesūtījis:
zemeņmeitene

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS