Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/liellops/azu-ar-tomatiem/

Azū ar tomātiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
160 g liellopa gaļa
eļļa vai tauki cepšanai
20 g tomātu pasta
30 g sīpoli
40 g sālīti gurķi
1 ĒK miltu
40 g svaigi tomāti
300 g kartupeļi
1 ķiploka daiviņa
sāls
garšvielas
zaļumi
Gatavošana:
Gaļu sagriež 12-14 g lielos gabaliņos, ne garākos par 35 mm. Sagriezto gaļu liek uz stipri sakarsētas pannas, kur jau ir uzlietas un sakarsētas taukvielas un ātri apcep līdz veidojas brūna garoziņa. Apcepto gaļu likt dziļā traukā, pārliet ar karstu buljonu vai ūdeni tā, lai gaļa būtu pilnībā nosegta, pievieno tomātu pastu, daiviņās sagrieztus tomātus, traukam uzlikt vāku un sautēt uz mazas uguns, līdz gaļa gatava.
Buljonu nolej un pagatavo mērci. Mērcei pievieno nomizotus sālītus gurķus, kas sagriezti gabaliņos, izspiestu ķiploku, sāli, melno piparu graudiņus, lauru lapu. Ar pagatavoto mērci pārlej gaļu, pievienot novārītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, uzmanīgi visu sajaukt. Trauku noslēgt ar vāku un sautēt 25 minūtes. Kartupeļus var arī nelikt iekš azū, bet var pasniegt kā garnīru atsevišķi.
Pirms pasniegšanas azū pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS