Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/liellops/liellopu-ruletes-ar-pildijumu-un-kaltetam-baravikam/

Liellopu ruletes ar pildījumu un kaltētām baravikām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
30 g kaltētu baraviku
1 sīpols (vidējs)
3 ķiploka daiviņas
100 g kūpinātas cūkas krūtiņas
1 ĒK citrona sulas
4 liellopa karbonādes vai filejas gabali - katrs tā uz 160 gr.
4 TK krievu sinepes
1 TK maltu piparu (ieteicams balto)
2 ĒK augu eļļas
300 ml gaļas buljons (var no kubiņiem)
100 g skāba krējuma
125 ml baltvīna
mazs pušķītis bazilika (vai 1 TK ar kaudzi pesto)
1 TK sasmalcinātu kaperu (nav obligāti)
sāls
diegs vai zobu bakstāmie.
Gatavošana:
Pildījums:
Iemērcam sēnes uz kādu pusstundu silta ūdens glāzē, nokāšam ūdeni katliņā, un sēnes smalki sagriežam.
Sīpolus un ķiplokus nomizojam, sasmalcinam. Baziliku un kaperus sasmalcinam (ja ir pesto, tad tas jau būs sasmalcināts). Krūtiņu sagriež mazītiņos kubiņos un sajauc ar visu iepriekš sasmalcināto.
Gaļas gabalus plāni izklapējam, pasālam, sapiparojam un apsmērējam ar sinepēm (uz katru 1 TK). Ieklājam pildījumu visos četros vienādās daļās, un sarullējam. Lai netinas vaļā, aptinam ar diegu vai saspraužam ar zobu bakstāmiem (ēdājus gan pabrīdinām, vai pirms pasniegšanas novācam neēdamos atribūtus).
Uz pannas sakarsējam eļļu, un ruletītes apcepam līdz vieglam brūnumam.
Katlā (kurā jau sēņu ūdens), pielejam buljonu, baltvīnu, no cepšanas pāri palikušo sulu, saliekam tur ruletītes un zem vāka uz lēnas uguns sautējam 1,5 h.
Gataviem pieliek krējumu.
Labi garšo ar makaroniem vai vārītiem kartupeļiem.
Gatavošanas laiks:
120 minūtes
Iesūtījis:
Eduards

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS