Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/liellops/pildits-liellopu-galas-cepetis/

Pildīts liellopu gaļas cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
( 1 porcijai)
200 g liellopu gaļa (ciskas vai filejas gabals)
sāls
garšvielas
Baraviku pildījums:
75 g baravikas
15 g sīpoli
15 g sviests
1/4 olas
Siļķu pildījums:
50 g siļķes
15 g sviests vai skābs krējums
15 g sīpoli
1/4 olas
5 g rīvmaizes
Gatavošana:
gaļu izdauza, ieberž sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos un stiprā siltumā cep apmēram 1/2 stundu. Tad gaļu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs tā, lai apakšējā daļā šķēles turas kopā. Starp katru šķēli ieziež baraviku vai siļķu pildījumu, saspiež kopā un gabalu ar aukliņu gareniski sasien. Cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot, līdz gaļa gatava.
Cepetim noņem pārsieto aukliņu, izliek uz trauka, šķēles pārgriež līdz apakšai.
Baraviku pildījuma sagatavošana: Svaigas baravikas sagriež garenos gabaliņos un kopā ar sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, atdzesē, pievieno jēlu olu, sāli un samaisa.
Siļķu pildījuma sagatavošana: Siļķi mērcē 2—3 stundas aukstā ūdenī, notīra, sīki sasmalcina vai izmaļ gaļas mašīnā, pievieno izkausētu sviestu vai skābu krējumu, olu, sīki sagrieztu sīpolu, rīvmaizi un izmaisa.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS