Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/liellops/sauteta-lielopu-gala-ar-tomatu-pastu/

Sautēta lielopu gaļa ar tomātu pastu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
( 10 personām)
1,5—2 kg liellopu gaļas bez kaula,
sāls,
maltie pipari,
100 g tauku,
50 g tomātu pastas,
2 sīpoli,
1 burkāns,
pētersīļu un seleriju ,
25 g kviešu miltu,
150 g skāba krējuma
zaļumi
Gatavošana:
Gaļas mīkstumam atgriež plēves, gaļu izdauza, ieberž ar sāli un pipariem, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep, pievieno tomātu pastu un vēl dažas minūtes cep. Tad pielej verdošu ūdeni vai buljonu, lai gaļa būtu līdz pusei apsegta, un aizvākotā katlā sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus, selerijas un mazā siltumā sautē, līdz gaļa mīksta.
Gaļu no katla izņem, šķidrumam pieliek atšķaidītus ar ūdeni miltus, krējumu un vāra 8—10 minūtes, tad lej mērces traukā. Gaļu sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pasniedz ar mērci, vārītiem kartupeļiem vai vārītiem makaroniem, svaigu dārzeņu salātiem.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS