Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/liellops/sipolu-sitenis/

Sīpolu sitenis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(1 porcijai)
150 g liellopu gaļa (muguras gabals)
sāls
pipari
75-100 g sīpoli
15 g sviests
4 g milti
50 g skābs krējums
Gatavošana:
Gaļu sagriež šķēles, izdauza, pārkaisa sāli, smalkos piparus, liek uz pannas sakarsētos taukos un no abām pusēm cep, līdz gaiši brūnas un gatavas. Uz pannas liek kviešu miltus, taukos izkarsē gaiši dzeltenus, pielej ūdeni vai buljonu, pievieno skābu krējumu, sāli un vāra 5—8 minūtes. Sīpolus sagriež ripiņās un sviestā apcep, pievieno nedaudz ūdens vai buljona un sautē, līdz mīksti.
Izceptās gaļas šķēles sakārto traukā, pārliek sīpolus, pārlej krējuma mērci. Ja gaļa vecāka dzīvnieka vai no ciskas, pleca mīkstuma, tad gaļas šķēles pēc apcepšanas liek sautējamā katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, pārliek sīpolu ripiņas un uz mazas liesmas sautē. Beidzot pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un skābu krējumu.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

j:
05.06.05 20:18:52

tikai neapsāliet gaļu pirms cepšanas! Būs sausa un negaršīga. Un garšīgāk sanāk ar saldo krējumu.
lielopu gaļa:
06.10.05 20:21:11

MMM...ediet mani!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS