Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/malta-gala/falsais-zakis-ar-kimenem/

Falšais zaķis ar ķimenēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
800 g liellopa maltā gaļa
200 g cūkas maltā gaļa
2 olas
nepilna glāze miltu
sāls
malti melnie pipari
2 ķiploka daiviņas
sīpols
sauja ķimeņu
Pildījumam:
vārītas olas
vārīti burkāni
zaļie zirnīši
Gatavošana:
Ņemu maltu liellopu gaļu, cūkas malto gaļu, piejaucu olas, nepilnu glāzi miltus, sāli, piparus, iespiežu pārīti ķiploku daiviņas, ja gribas - arī sakapātu sīpolu, bet mūsmājās labāk garšo bez sīpoliem. Klāt vēl sauju ķimeņu un mīca. Mīcīšana te ir svarīga. Jāmīca, lai masa paliek tāda viendabīga, pastaipīga. Tad gatavo kukulīšus, liek cepamā pannā un cep.
Protams, ka cepešpanna jāpasmērē ar eļļu un vēl es starp kukulīšiem ieleju kādu glāzi ūdens. Cepu mērenā karstumā, tā ap 160-170 grādi. Kamēr tie kukulīši ir sarāvušies. Sanāk kādas 40 - 50 min. Kad kukulīši sarāvušies, tad viņi ir gatavi.
Ja gribas, var vidū pildīt vārītus burkānus, vārītas olas, zaļos zirnīšus ... jebko, kas ienāk prātā.
Iesūtījis:
Trīne

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS