Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/malta-gala/kotletes-ar-skabu-krejumu/

Kotletes ar skābu krējumu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1/2 kg maltās gaļas
sāls
garšvielas
sīpols
ķiploks
1 ola
1 ĒK skāba krējuma
3 ĒK ūdens
2 šķēles baltmaizes
Gatavošana:
Tirgū, veikalā izvēlas malto gaļu treknāku vai liesāku, kā patīk - ir pieejama cūkas maltā, liellopu un jauktā, kas saucas mājas maltā vai kotlešu masa, man šķiet.. Var arī un tas pat ir vislabākais variants samalt mājās. Nu kāds puskilo maltās gaļas droši vien iesākumam - 2 cilvēki paēdīs 2x.
Aiznes mājās, ieliek bļodā, pieber sāli garšvielas pēc garšas (vairāk vai mazāk - vienreiz izmēģināsi, nākamreiz zināsi), var droši tā pavairāk. Es parasti beru malto papriku, gaļas kopējo garšvielu (santa maria) vai eksperimentēju ar muskatriekstu u.c. Sāls vietā lietoju vegetu. Pievieno sīki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, ja grib.
Piesit 1 olu var pielikt 1 ĒK skāba krējuma, drusku ūdens (kādas 3 ĒK), lai mīkstākas. Parasti pielieku arī pāris šķēles mīkstas maizes - baltās. Karoti miltu var likt tā vietā. Bet citi neliek ne vienu, ne otru. Ja gaļa liesāka, tad arī nevajag laikam. Tad novelk gredzenus no pirkstiem un ar rociņām to visu samīca/saspaida/samuļļā -tas tāds patīkams pasākums.
Kad viss izmīcīts, saslapina plaukstas aukstā ūdenī un veido kotletes (kad plaukstas slapjas, tad viegli masu nogludināt - tā nelīp pie rokām).
Kad kotletes saveidotas un glīti sarindotas uz dēlīša, uzkarsē pannu, liek virsū un cep. Vāku neliek. Apcep vienu pusi, otru - un gatavs!
* baltmaizes vietā labi garšo arī biezpiens.
Iesūtījis:
Vizma

Komentāri

Brat2:
10.04.07 16:20:48

Bet kaa taisiit kotletes no tiitara maltaas galjas., Visu laiku viena un taa pati probleema, kotletes no cukkas vai lielopu galjas kaa arii maisiitas ir sausas , vaardu sakot neizdodas taa kaa ir kafeiniicaas Lido u.t.t.
ella:
17.09.07 12:38:44

Ideāls apraksts ka taisīt! Man kā iesācējai virtuvē šī recepte bezgala palīdzēja ! Paldies!
Mācosgatavotarprieku:
22.04.12 20:45:32

Paldies! Dodos gatavot! :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS