Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/malta-gala/vidusjuras-viltotais-zakis/

Vidusjūras viltotais zaķis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/~ 10 - 12 personām/
5 šķēles saziedējušas baltmaizes
2 vidēji lieli sīpoli
2 ķiploka daiviņas
nedaudz svaiga vai kaltēta bazilika
nedaudz svaiga vai kaltēta oregano
250 g mocarellas siera
250 g kaltētu tomātu eļļā
1,5 kg jauktas maltās gaļas
2 olas
1 ĒK tomātu pastas
1 ĒK vidēji asu sinepju
sāls
svaigi malti pipari
malta saldā paprika
16 šķēles brokastu bekona
Gatavošana:
1. Baltmaizi izmērcē. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, svaigos zaļumus sakapā. Mocarellas sieru notecina, sagriež kubiņos. Tomātus notecina un sīki sagriež.
2. Malto gaļu sajauc ar izmērcēto maizi, olām, sīpoliem, ķiplokiem, tomātu pastu, sinepēm, garšvielām.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. No masas izveido divus ~ 35 cm garus kukulīšus, ko apklāj ar bekona šķēlītēm (liek cieši vienu pie otras). Cep ~ 1 h.

Pateicoties siera klātbūtnei, viltoto zaķi (jebšu „mānīgo trusi”, kā šo variāciju nokristīja mana meita) ir viegli sagriezt aukstu plānās šķēlēs un likt uz maizes.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS