Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/malta-gala/viltotais-zakis-i/

Viltotais zaķis I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g cūkas maltās gaļa
250 g liellopa maltā gaļa
2 olas
sāls
malti melnie pipari
sasmalcināti pētersīļi
1 TK sinepes
3 ĒK auksts ūdens
2 ĒK rīvmaize
smalki sagriezta paprika
smalki sagriezts sīpols
Gatavošana:
Malto gaļu liek bļodā, piesit olas, pievieno sāli, piparus, smalki sagrieztus pētersīļus, sinepes, aukstu ūdeni, rīvmaizi, papriku, sīpolu un ļoti labi samīca. No mīklas uztaisa kvadrātu 20x20 cm, pa vidu rindā liek 3 vārītas olas. Tad malas uzloka uz augšu, izveido "kukulīti".
„Kukulīti” apklāj ar bekona šķēlītēm, to gan man nebija, es pie cepšanās beigām apklāju ar siera šķēlēm un bija ļoti labi. Cep 180*C 50 minūtes. Cepot aplaista ar buljonu, karstu ūdeni un sulu, kas no "zaķa" iztecējusi.
Sanāca ļoti garšīgi, laiks arī vajadzīgs, cik samīcīšanai - 15 minūtes lielākais. Vienu uztaisīju bez vārītajām olām, jo bērni olas īpaši neēd. Bet arī vīrs atzina, ka bez olām garšīgāks, nākošreiz tās vārītās olas nelikšu.
Iesūtījis:
Lia
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

cherish:
23.10.11 16:59:25

Ļoti gards!!! Kukulīti uz beigām parklāju ar siera šķēlēm

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS