Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/alna-galas-kotlete-pildita-ar-mocarellu/

Alņa gaļas kotlete pildīta ar Mocarellu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
0,5 kg malta alņa gaļa (2-3 reizes pārmalta)
2 - 3 ķiploka daiviņas
5 - 8 g malta saldā paprika
sīpols
rozmarīns
timiāns
malti melnie pipari
sāls
pārtikas soda
~ 100 - 150 g Mocarellas siers
0,5 l saldais krējums (virs 30 %)
~ 7 zaļo - plāno zirņu pākstis
~ 100 g zaļā paprika sagriezta kubiņos
100 g ūdens
Gatavošana:
Gaļā iemaisa smalki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus, saldo malto papriku, 1/2 tējkaroti sodas, sasmalcinātu rozmarīnu un timiānu (nedaudz), rupjo sāli, melnos piparus un ~ 100 g ūdens (seko tam, lai nav šķidra pļura, bet ir viendabīga masa no kuras var izveidot kotleti). Masu kārtīgi izdauza - mētājot pa koka dēlīti un atstāj uz 24 - 36 stundām ledusskapī.
Pēc tam atkal izdauza uz koka dēlīša un veido plācenīti vidēja šķīvja izmērā. Uzber vēl nedaudz malto, saldo papriku un plānās šķēlītēs sagrieztu Mocarellas sieru. Tad plācenīti pārloka uz pusēm un aiztaisa maliņas (sanāk pusmēnestiņš).
Liek cepties sakarsētā olīveļļā. Apcep no vienas puses un pēc tam kārtīgi no otras puses. Tad pielej saldo krējumu, pievieno zaļo zirņu pākstis un sasmalcinātu zaļo saldo papriku. Sautē ~ 20 - 30 minūtes.
Pasniedz uz šķīvja ar nedaudz mērcīti, zirņus un papriku. Var pasniegt kopā ar salātiem: sagriezti, sarkanie sīpoli, zaļie lociņi, etiķis, olīveļļa, pipari un sāls. To visu kārtīgi samīca un pasniedz.
Iesūtījis:
Brat2
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS