Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/brieza-fileja-ar-kartupelu-klimpam/

Brieža fileja ar kartupeļu klimpām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
600 – 700 g vārītu kartupeļu
200 g miltu
2 olas dzeltenumi
sāls
brieža fileja
malti melnie pipari
Mērcei:
sarkanvīns
kanēļa standziņas
krustnagliņas
citrona miza
ķiršu sula vai svaigi ķirši, vai ķiršu ievārījums
Gatavošana:
Vārītus kartupeļus samīca biezenī, pievieno miltus, olu dzeltenumus un sāli. Visu samīca, veido mazas klimpiņas un vāra sālsūdenī.
Gaļu apsāla, appiparo. Apcep uz karstas pannas, pēc tam uz 10 minūtēm ievieto cepeškrāsnī. Sulu, kas rodas no gaļas, pievieno mērcei.
Mērce: vāra sarkanvīnu kopā ar kanēļa standziņu, krustnagliņu, citrona mizu, kamēr sāk biezēt. Mērcei pievieno arī ķiršu sulu vai svaigi blendētus ķiršus, vai ķiršu ievārījumu un gaļas sulu. Gaļu pasniedz ar mērci un klimpām.
Iesūtījis:
Lilija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS