Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/brieza-galas-merce/

Brieža gaļas mērce

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g brieža fileja
1/2 citrons
3 ĒK sojas mērce
3 ĒK Vorčesteras mērce
2 ĒK milti
10 gab. kadiķogas
piens
sāls
eļļa
Gatavošana:
Sagriež brieža gaļu mazos kubiciņos ~ 1,5x1,5 cm. Kadiķogas saberž piestā vai arī ar nazi smalki sagriež.
Iemet pannā gaļu, kadiķogas, piespiež citrona sulu, pielej sojas un vorčesteras mērces. Cep uz vidējas uguns līdz šķidrums izvārās, tad pielej nedaudz eļļas un vēl 5 minūtes apcepina ik pa brīdim maisot. Pieber miltus un maisot nedaudz apcepina ~ 1/2 minūtes.
Lēnām lej klāt pienu uz vienlaicīgi maisa kamēr ir sasniegts vēlamais mērces biezums, tad pielej vēl nedaudz, jo mērce paliks biezāka (tiem, kas mērces nemāk taisīt tie labāk klāt nelej, jo - te nu to nedaudz vairāk pēc izjūtām jālej).
Pēc garšas pieber sāli. Kā pirmais burbulis, tā gatavs. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
Iesūtījis:
Virsnieks
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS