Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/laupitaju-cepetis/

"Laupītāju cepetis"

Apstiprina Jūsu balsi...
Gatavošana:
Ieva Viesture izpauž recepti
Izrok metru dziļu bedri, izklāj ar laukakmeņiem, vismaz 30 cm kārtā. Uz akmeņiem kurina uguni 4-6 stundas, līdz veidojas kvēlojošu ogļu kārta. Ņem dzelzs redeli (vecas gultas režģi), tam virsū klāj slapju kokvilnas audumu, tad kāpostu lapas. Virs lapām liek gaļu - der vista, cūka, stirna, zaķis. Gaļu liek lielos gabalos, kārto pamīšus ar nomizotiem veseliem dārzeņiem. Virsū atkal kāpostu lapas un vēl vienu mitru drānu. Kārtīgi aizloka malas, lai smiltis netiek iekšā. Režģi ar ķekšiem ielaiž bedrē uz kvēlojošām oglēm, bedri aizrok ciet. Pēc 4-6 stundām (vistai, cūkai pietiek ar 2 stundām) rok vaļā.
Rēķinām laiku:
bedres izrakšana, piepildīšana ar akmeņiem - 2 stundas
uguns kvēlināšana - 4-6 stundas
bedres aizbēršana - 1/2 stundas
cepināšana 2-6 stundas
Rezumē:
minimums: 8 1/2 stundas
maksimums: 14 1/2 stundas
Iesūtījis:
Pirtnieks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS