Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/stirnas-cepetis/

Stirnas cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2.5 kg stirnas ciskas,
100 gr dūmota speķa,
25 gr sīpolu,
75 gr tauku,
100 gr skāba krējuma,
sāls,
malti melnie pipari,
lauru lapas.
Gatavošana:
Stirnas cisku marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo, novelk plēves, iespeķo, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej karstu ūdeni (ja vēlas, nedaudz sarkanā galda vīna), pievieno sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapas, sāli un ,bieži aplaistot, cep 1-1.5 stundas. Cepšanas laikā pārziež vairākas reizes ar skābu krējumu. Izcepušu cepeti sagriež šķēlēs, sakārto cepešbļodā un pārlej nedaudz cepeša mērces.
Gatavošanas laiks:
3 stundas
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS