Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/stirnas-gulass-ar-dzervenem/

Stirnas gulašs ar dzērvenēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg stirnas gaļas
2 sīpoli
daži zariņi timiāna
75g kūpināta speķa
eļļa
sāls
pipari
lauru lapas
kadiķogas (var iztikt bez)
1 ĒK tomātu pastas
3-5 ĒK kļavu sīrupa (var aizstāt ar medu)
¼ l sausa sarkanvīna (var iztikt bez)
400 ml buljona (vēlams jau medījuma, bet var arī dārzeņu vai arī liellopa varētu derēt)
125-150 g dzērveņu (parastās vai lielogu)
pēc vajadzības 1-2 ĒK miltu
Gatavošana:
Sīpolus smalki sagriež, timiānu nomazgā un nobrauca lapiņas, speķi sagriež smalki. Gaļu nosusina un sagriež gabaliņos. Katlā vai sautējamā traukā bez taukvielas apcep speķi, izņem. Tajā pašā katlā karstā eļļā pa porcijām kārtīgi apcep gaļu, izņem.
Vēl aizvien tajā pašā katlā apcep sīpolus - nepiededzināt! Pievieno gaļu, speķi, lauru lapas, kadiķogas un timiānu. Apcep kopā ar tomātu pastu un sīrupu. Aplej ar vīnu (vai to pašu daudzumu ūdens) un pusi buljona. Uzvāra un sutina uz mazas uguns 1,5 - 2 stundas, šajā laikā pielejot buljonu. Pēc 1,15 stundām pieber dzērvenes.
Noņem vāku un vēl 10 minūtes pavāra gulašu. sajauc ūdeni ar miltiem, ar šo maisījumu iebiezināt gulašu. Pavārīt vēl 5 minūtes, pagaršot, vai kā netrūkst- varbūt vajag pielikt vēl sīrupu (medu), sāli, piparus un pasniegt.
Iesūtījis:
Babs
 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS