Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/zaka-cepetis/

Zaķa cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Zaķis (2—2,5 kg),
vājpiens vai rūgušpiens marinēšanai,
sāls,
maltie pipari,
100 g sviesta vai margarīna,
50 g sīpolu,
100 g skāba krējuma,
kadiķu ogas.
Gatavošana:
Zaķi pārlej ar vājpienu vai rūgušpienu un patur vēsumā (jaunu zaķi 10—12 stundas, vecāku —1—2 dienas). Pēc tam zaķi noskalo, ar asu nazi atdala plēves, atgriež kaklu, plecus, ribu gabalu. Cepšanai atstāj muguras daļu kopā ar stilbiņiem, ieberž ar sāli, pipariem, liek cepešpannā sakarsētā sviestā un cepeškrāsnī cep. Kad zaķis apcepies brūngans, to pārziež ar krējumu, uz pannas uzlej nedaudz verdoša ūdens, pieliek sīpolus, dažas kadiķu ogas un cep vidējā siltumā, bieži pārziežot ar krējumu līdz gatavībai.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS