Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/zaka-mugurinas-ar-ingvera-merci/

Zaķa muguriņas ar ingvera mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
divas iespeķotas zaķa muguriņas (katra 400g)
sāls
baltie pipari
melno piparu 4 graudiņi
5 kadiķogas
1 burkāns
2 mazi sīpoliņi
1 pētersīļa sakne
100 g sakņu selerijas
2 ēd.k. eļļas
1/2 tējk. ingvera pulvera
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
1/4 l sausā sarkanvīna
2 tējk. citronsulas
200 g tumšās vīnogas
2 ēd.k. brūkleņu ievārījuma
150 g saldā krējuma
Gatavošana:
Kadiķogas, melnos piparus miezerī sabiksta un pieliek sāli un baltos piparus. Ar šo te ierīvē gaļu. Dārzeņus notīra un sagriež. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Cepešpannu uzliek uz plīts, sakarsē eļļu un gaļu kopā ar dārzeņiem apcepina. Uzkaisa ingveru, muskatriekstu, pielej vīnu un citronsulu. Liek cepeškrāsnī un cep minūtes 20. Cepeškrāsni izslēdz, bet gaļu vēl 10 min. neņem ārā. Palikušo šķidrumu izkāš un uzkarsē, pievieno uz pusēm sagrieztas vīnogas bez kauliņiem, brūkleņun ievārījumu un krējumu.
Pasniedz ar kartupeļu un mandeļu lodītēm un brokoļiem.
Iesūtījis:
kristii

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS