Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/meza-dzivnieki/zakis-kiploku-merce/

Zaķis ķiploku mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2,5-3kg smags zaķis,
200g sālīta speķa,
5-10 daivas ķiploka,
100g sīpolu,
zaķa aknas,
100g vīnskābes,
ēdamkarote sāls,
tējkarote melno piparu,
1/4 muskatrieksta,
glāze sarkanā galda vīna.
Gatavošana:
Sālītu speķi, sīpolus, ķiplokus un zaķa aknas sīki sagriež, liek kastrolī ( ar zemām malām un rokturi) uz uguns, pievienojot maisījumam sāli, piparus, saberztu muskatriekstu un pusglāzi vīna. Izķīdāto zaķi apsāla un viegli iepiparo, pēc tam cep cepeškrāsnī uz cepešpannas karstos cūku taukos. Kad zaķis kļūst viegli brūns, pielej atlikušo pusglāzi vīna un ar šo šķidrumu zaķi cepšanas laikā 3-4 reizes aplaista. Kad zaķis gatavs, to liek traukā, kurā ielieta no sālītā speķa, sīpoliem, ķiplokiem un zaķa aknām pagatavotā mērce. Pasniedzot galdā, katru porciju aplej ar mērci. Zaķa cepetis ir garšīgāks, ja to pirms cepšanas iespeķo ar sālītā speķa gabaliņiem, kas apvārtīti sasmalcinātos ķiplokos.
Gatavošanas laiks:
3 stundas
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS