Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/ceptas-aknas-ar-kartupelu-kroketem/

Ceptas aknas ar kartupeļu kroketēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 gr cūku vai liellopu aknu,
500 gr kartupeļu,
150 gr biezpiena,
3 saldskābi āboli,
2 vidēji sīpoli,
1 ola,
milti,
sviests,
eļļa,
garšvielas,
sāls,
malti melnie pipari.
Gatavošana:
Cūku aknas var uzreiz sagriezt nelielos gabaliņos, liellopu aknas vispirms atbrīvo no plēvēm un tad sagriež. Miltiem pievieno garšvielas, piparus pēc garšas, šajā maisījumā apviļā sagrieztās aknas un cep sviestā, līdz gatavas. Citā pannā sviestā apcep nomizotus, sagrieztus ābolus un sīpolus. Izvārītus kartupeļus samaļ gaļasmašīnā kopā ar biezpienu, pievieno olu, pieber sāli, piparus un izmaisa. No pagatavotās masas veido bumbiņas .Lai kroketes neliptu pie rokām, apviļā miltos un tad cep eļļā zeltaini brūnas. Aknas un kroketes kārto uz šķīvja, pa virsu liek ceptos ābolus ar sīpoliem.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS