Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/mele-ar-saldo-krejumu/

Mēle ar saldo krējumu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1/2 kg liellopa mēles
1 sīpols
1 ēdamkarote sviesta
100 gr seleriju sakņu un burkānu
1 ēdamkarote tauku
1-2 ēdamkarotes miltu
1/2 glāze baltvīna
1 glāze salda krējuma
citronu sula
cukurs
Gatavošana:
Veselu mēli izvāra sālsūdenī kopā ar garšvielām un sīpoliem. Gatavu aplej ar aukstu ūdeni, tūlīt pat notīra un sagriež gabaliņos. Seleriju sakni un burkānu sagriež salmiņos, apcep sviestā un sautē buljonā, kurā mēle vārījusies. Miltus izšķīdina buljonā, uzvāra, pievieno baltvīnu, saldo krējumu, citronu sulu un cukuru pēc garšas, tad pievieno sautētajiem dārzeņiem.
Pirms pasniegšanas mēli pārlej ar karstu mērci. Bet mēles gabaliņus var arī apcept un pasniegt atsevišķi ar kartupeļiem un mērci.
Gatavošanas laiks:
2 stundas
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS