Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/mele-vina-merce/

Mēle vīna mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1/2 kg mēles
1 neliels sīpols
lauru lapa
2 pipargraudi
garšsaknes
sāls
2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote miltu
1/2 glāze madeiras
malti melnie pipari
cukurs
zaļumi
Gatavošana:
Mēli nomazgā, liek katliņā ar ūdeni, pievieno garšsaknes, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, lauru lapu un vāra apmēram stundu vai vairāk.
Izvārīto mēli izņem no buljona, noskalo aukstā ūdenī, novelk ādu, sagriež šķēlēs.
Pannā izkausē sviestu, apbrūnina miltus, nepārtraukti maisot, pielej buljonu. Kad mērce sāk biezēt, pielej vīnu, pieliek sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
Mēles šķēlītes saliek karstajā mērcē un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Gatavošanas laiks:
2 stundas
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS