Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/nieres-darzenu-merce/

Nieres dārzeņu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
150 g liellopu nieru.
Mērcei :
25 g burkānu,
15 g sīpolu,
25 g sviesta vai margarīna,
ūdens vai buljons,
10 g asās tomātu mērces,
25 g skābētu gurķu,
zaļumi,
garšvielas pēc izvēles.
Gatavošana:
Liellopu nieres pārgriež gareniski uz pusēm, izņem urīnvadus, noskalo. Tad nieres liek aukstā ūdenī, uzvāra, pēc tam ūdeni nolej, nieres noskalo, pārlej vēlreiz ar aukstu ūdeni un vāra, līdz nieres gatavas.
Sviestā vai margarīnā apcep salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus , pielej karstu ūdeni vai buljonu un vāra 10—15 minūtes. Pēc tam pievieno aso tomātu mērci, salmiņos sagrieztas vārītās nieres, gurķus (bez mizas un sēklām), sāli, piparus, lauru lapas un vēl sautē 5—10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS