Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/noras-liellopa-meles-ragu/

Noras liellopa mēles ragū

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
800 g liellopa vai jaunlopa mēles
1 sīpols
3 lauru lapas
3 krustnagliņas
1 liels puravs
200 g burkānu
100 g sviesta
125 ml sausa baltvīna
400 ml gaļas buljona
2 ĒK maigu sinepju
125 -150 g saldā krējuma
Gatavošana:
Mēli noskalo, kopā ar rupji sagrieztu sīpolu, laurlapām un krustnagliņām liek katlā, pārlej ūdeni tā, lai kārtīgi nosegta, un vāra ~ 2 stundas. Nolej vārīšanās ūdeni, pārlej ar aukstu, ļauj atdzist, novelk ādu, sagriež kubiņos (tādos, lai ērti ēst).
Noskalo puravu un nomizo burkānus, abus sagriež ~ 5 cm garos gabalos, tos - smalkās strēmelēs. Katliņā izkausē sviestu, apcep dārzeņus, pārlej vīnu, pēc tam pielej buljonu. Uzliek vāku un sautē uz nelielas liesmas ~ 10 minūtes. Pēc garšas - sāli, svaigi maltus piparus un sinepes. Met iekšā mēles gabaliņus, pielej krējumu, uzvāra. Vāra, līdz mērce ieguvusi vēlamo konsistenci (sabiezējusi).
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS