Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/nieres-plausas-sirds-miklas-malta-gala/pelmeni/

Pelmeņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg maltas gaļas,
4 vistu olas,
1 litrs piena,
milti,
1 sīpols,
sāls,
pipari
Gatavošana:
sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus. Sagatavo mīklu - ap 400 g miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno pienu, tā, lai iegūstam biezu masu, ko var mīcīt ar rokām. Mīklu izveltnē un var gatavot divējādi - izveltnēto liek uz speciālas formiņas vai ar neliela diametra glāzi izgriež aplīšus. Uz aplīšiem liek gaļu, pārloka un aizspiež maliņas.
Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus. Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS