Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/tels-jaunlops/bum-bum-sipolklopsis/

bum-bum sīpolklopsis

Apstiprina Jūsu balsi...
Gatavošana:
Kas ir sīpolklopsis? Tie ir gaļas gabaliņi ar mērci un daudziem saceptiem sīpoliem. Oriģinālreceptē visdrīzāk ir domāta kāda liellopa, vai cūkas gaļa, nu bet šodien to pašu droši vien var arī no vistas taisīt. Tad vēl - var būt gabaliņos sagriezta gaļa un var arī visas karbonādes lieluma gabals. Laikam jau pareizākais variants ir liellopa karbonādes sīpolklopsis, bet teļš būs mīkstāks.
Izklapē teļa filejas šķēli (no filejas būs vismīkstākais, bet var arī no dajebkuras vietas tam teļam to gaļu šķēlītēs sagriezt, ja neiznāk riktīgas šķēles, griež mazākās, nu bet fileja- visideālāk), apviļā miltos viegli un ar garšvielām uz lielas uguns apcep- nu necep baigi ilgi, lai nesāk suloties, jo fiksāk ceps, jo mīkstāks būs, ja sāk šmorēties- tad vāks, tas uz 2 stundām značit. Novāc no pannas, tagad uz pannas liek 2 sagrieztus sīpolus ( vai nu gredzenos, vai sīki- kā pašam labāk pēc tam garšo), 1 ķiploka daiviņu sīki sagrieztu arī, uz tiem sīpoliem uzber garšvielas, pieber 1/4 karotītes cukura, lai sāk viegli brūnoties, tad uzfērē atpakaļ to gaļu, un samaisa ar sīpoliem, pacep kādas 3 minūtes uz mazas liesmas, lai viss samaisās - gaļa, sīpoli, lai tā smuki viegli sabrūnē ( bet nesadeg!), un es vēl, kā vienmēr , leju soju mazliet tagad virsū un worčester ( man patīk tā it kā vīna garša), voobšem šito labi samaisa un tad lej virsū mērci ( kas iepriekš jau bijusi samaisīta) - a ēst var jau tagad, kas negrib balto mērci, starp citu.
Mērce: tas gan mans variants, var jau arī miltus gāzt uz pannas, a es ne - es šitā: - ieliek bļodiņā 1 ĒK miltu, pielej ½ paciņu saldā krējuma, pieber mazliet vegetu ( tagad milti labāk iemaisīsies, ja sāls pielikta), samaisa labi, lai nav kunkuļu- tagad pieliek kādas 2 ĒK skāba krējuma, atkal baigi labi samaisa, beigās pielej ūdeni, nu kādu ½ glāzi, visu superīgi samaisa, pieber apmēram 0,5 sauso maggi buljonu ( bet to var nedarīt- var vispār sāli un garšvielas), tagad gāž uz to smuki sacepušos ( bet ne sadegušo!!!!!) virsū, riktīgi samaisa, lai tā mērce nokļūst visās pusēs tai gaļai, un tagad kādas 5 minūtes tas tumēsies un visas garšas sajauksies, pagaršo - ja kaut kas par maz - tad gāz tik klāt - katram jau sava gaume uz šādu mērci. Mērce būs tāda brūngana zeltaini, jo cukurs to būs smuki nokrāsojis.
* nu tas mans variants. Ar teļu laikam visgaršīgāk, bet var ar da jebkuru gaļu. Klāt forši vārīti kartupeļi ( vārot ūdenim pieliek dilles un ķiploku un sviestu-mmmmmmmm) labi, ka jau nakts. Teļa karbonāde nebūs sīksta, tu jau neapcepsi burtiski 1 minūti, - izdauzi, apber ar garšvielām, ja grib- vēl ar otiņu ae eļļu apķellē, tad apviļā miltos un uzkarsētā eļļā liec cepties, temperatūra uz maksimumu, un kādas 3 minūtes no vienas puses, un kādas 3 minūtes no otras, tad var mazliet samazināt temperatūru un vēl pa kriksim no katras puses. - noņem no pannas ( nu normāli ir šitā kādas 3 pannas ar tām karbonādītēm ) un pagaršo- redzēsi- nav cieta. arī vista nebūs cieta, nu liellopa dabiski, ka būs cietāks, bet cūkas fileja ( nu tā, kas pēc desiņas izskatās) ar būs mīksta.
a uz lielas uguns tāpēc, ka uz mazas- sāks suloties un šmorēties- un VOT TAD GAN PALIKS CIETA. kamēr neizšmorēsies gatava.
Nu a pēc tam uz tās pannas savieto visas tās izceptās karbonādītes, un tad lej to mērci virsū.
miltos apviļā tāpēc, lai nesačervelējas kā tādas ausis.
var arī mazliet iegriezt pa perimetru apkārt, lai nerullējas tā gaļa, jo nebūs jau biezas tās šķēles, nu griež no gaļas kādu 1 pirksta biezuma šķēles, izdauzot paliek plānākas, protams.

Piezīme no redaktores: piedod Virtuves lasītāj, bet nespēju šai receptei ko mainīt un rediģēt:)
Iesūtījis:
bum-bum

Komentāri

liga:
01.01.11 17:29:57

Riktīgi labs teksts un pilnīgi skaidrs, kas kā jādara!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS