Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/tels-jaunlops/noras-tela-galas-cordon-bleu/

Noras teļa gaļas Cordon Bleu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(2 personām)
2 gab. teļa gaļas šķēles (katra ~ 180 g)
sāls, pipari, paprikas pulveris
2 šķēles sutināta šķiņķa
2 šķēles siera
3 ĒK miltu
1 ola
60 g rīvmaizes
eļļa cepšanai
1 citrons
Kartupeļu salātiem:
6 gab. ar mizu vārīti kartupeļi
1 sakapāts sīpols
3 ĒK sakapātu lociņu
100 ml buljona
1 TK sinepju
2 ĒK baltvīna etiķa
2 ĒK olīveļļas
sāls, pipari
Gatavošana:
1. Gaļu noskalo un nosusina. Ar gaļas āmuriņa gludo pusi uzmanīgi paklapē (vai arī saliek gaļas šķēles vienu virs otras, pārklāj ar pārtikas plēvi un norullē ar mīklas rulli). No abām pusēm apsāla, appiparo, uzkaisa paprikas pulveri.
2. Šķiņķim noņem tauku kārtiņu. Uz katras teļa gaļas šķēles liek šķiņķa šķēli un siera šķēli, visu pārloka uz pusēm un aizsprauž ar irbulīti.
3. Miltus, sakultu olu un rīvmaizi liek katru savā lēzenā šķīvī. Sagatavoto gaļu vispirms apviļā miltos, tad olā, pēc tam vairākas reizes rīvmaizē (rīvmaizi viegli piespiež gaļai).
4. Pannā uzkarsē eļļu, cep gaļu no katras puses ~ 5 minūtes.
5. Izcepto šniceli viegli nosusina papīra dvielītī, dekorē ar 1/8 citrona, pasniedz kopā ar kartupeļu salātiem vai vārītiem kartupeļiem.
Kartupeļu salāti
Vārītos kartupeļus nomizo, sagriež ripās. Samaisa mērces sastāvdaļas, mērci iemaisa kartupeļos.
Gatavošanas laiks:
~ 25 minūtes
Iesūtījis:
Nora no viesu nama "Baltakmeņi"

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS