Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/tels-jaunlops/ossobucco-ediens-cuguna-pile/

Ossobucco - ēdiens čuguna pīlē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1kg teļa stilba kaulu (protams, ar gaļu apkārt), var izmantot arī liellopu, tikai tad ilgāk (par ~ 1 stundu) jāsautē
milti
eļļa
2 vidēji sīpoli
4 ķiploka daiviņas, saspiestas
2 x 400 g bundžas tomātu savā sulā
½ glāze (125 ml) sausa baltvīna
1 glāze (250 ml) liellopa buljona
1 lauru lapa
1 ĒK sasmalcināta timiāna
1 ĒK svaiga oregano (kaltētu vajadzētu ņemt mazāk)
2 ĒK smalcinātu svaigu pētersīļu
Gatavošana:
Gaļu nomazgā, noslauka, apvārta miltos, lieko nopurina nost. Pīlē ielej eļļu un gaļu apcep, kamēr katrs gabals apbrūnē. Tajā pašā pīlē apcep sīpolus un ķiplokus, kamēr sīpoli ir mīksti. Atliek traukā atpakaļ gaļu, pārlej ar tomātiem (tos pirms tam sagriež), vīnu, buljonu, lauru lapu, timiānu un oregano. Samaisa un uzvāra.
Uzliek vāku un sautē vidēji karstā cepeškrāsnī 2 stundas, noņem vāku un sautē vēl 1 stundu, kamēr teļa gaļa ir ļoti mīksta. Izņem lauru lapu, pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.
Iesūtījis:
Babs

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS