Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/tels-jaunlops/pildita-tela-krutina/

Pildīta teļa krūtiņa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
100 g šampinjonu
600 g teļa krūtiņas
svaigs baziliks
svaigs majorāns
svaigi pētersīļi
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. sviesta
sāls
malti melnie pipari
2 ēdamk. sviesta (II)
250 ml baltvīna
125 ml gaļas buljona
Gatavošana:
Šampinjonus notīra, lielākos sagriež plānās šķēlītēs, pārējos-sakapā. Krūtiņu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un izklāj uz dēlīša. Zaļumus noskalo, nosusina, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Ķiplokus nomizo un saspaida. Pannā sakarsē sviestu un apcep sēnes, ķiplokus un zaļumus. Sēņu un garšvielu maisījumu uzziež uz gaļas un pārkaisa ar sāli un pipariem. Gaļu, sākot no šaurākā gala, saritina un pārsien ar diegu. No ārpuses viegli ierīvē ar sāli un pipariem. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
Katlā sakarsē sviestu (II) un no visām pusēm apcep saritināto gaļu. Pielej vīnu, ieveito cepeškrāsnī un sautē apmēram pusstundu. Gaļu izņem no katla un novieto siltumā. Katlā ielej buljonu un vāra , līdz šķidrums ir krietni iztvaikojis. Atsien diegu, sagriež šķēlītēs. Pasniedz ar šampinjona šķēlītēm un mērci.
Gatavošanas laiks:
120 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS