Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-ananasiem/

Lazanja ar ananāsiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
700 g maltās gaļa (1:1 cūkgaļa : liellopu)
500 g burkāni
1-2 sīpoli
2-4 daiviņas ķiploki
250 g tomātu pastas
750 g (lielā bundža) tomāti savā sulā vai arī vasarā svaigi tomāti
~350 g (mazā bundžiņa) ananāsu
2 saldā paprika
1 paciņa saldētu spinātu vai vasarā svaigi spināti
~500 g saldais krējums
~ 300 g siers pēc gaumes( es lieku Krievijas)
1 paciņa lazanjas makaronu( ļoti plati makaroni, nav svarīgi vai tie ir baltie vai ar zaļie, garša nemainās.)
garšvielas pēc gaumes (es lieku garšvielu maltai gaļai, piparus un dārzeņu buljonu. Nelieku sāli, jo daudzām garšvielām jau klāt ir sāls).
zaļumi pēc katra gaumes (es lieku dilles un pētersīļus)
Nepieciešamie palīgrīki;
vajag pannu kur cept, lielāku trauku kur var sutināt saceptos produktus un pannu( ieteicam četrkantīga ar aukstām malām, var veikalos dabūt gan stikla, gan metāla, gan arī keramika un māla. Tas jau pēc gaumes).
Gatavošana:
Masa Nr.1
Sacep malto gaļu ar garšvielām un liek sautēties lielākā pannā vai traukā( es izmantoju vokpannu, man viņa ir liela un no čuguna, ļoti parocīga lielu daudzumu ēdienu pagatavošanai).
Tad notīra, nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē burkānus un sacep, tad pievieno klāt gaļai, kas sautējas.
Notīra un mazos kubiņos (var arī šķēlītēs, vai kā savādāk, viss ir atkarīgs kādā veidā ir pierasts cept sīpolu) sagriež sīpolu un cep uz pannas līdz tie kļūst zeltaini un pievieno tomātu pastu un nedaudz buljona( tomātu pastu obligāti jācep, savādāk tomātu pastai nav garšas) un, kad ir tā kārtīgi sacepti pievienojam gaļas masai.
Tad uz pannas apcepam tomātus savā ( iesaku sagriezt pirms cepšanas) sulā ~ 5. min un pievieno gaļas masai. Svaigos tomātus nevajag cept, bet sagriezt gan vajag.
Pēc nomazgājam un sagriežam pusplānos stienīšos papriku, apcepam un liekam klāt gaļas masai. Pašās beigās klāt gaļas masai liek klāt ananāsus. Tad visu masu sautē un sajaucam kopā. Viņa sākumā būs ļoti sulīga, bet sautējoties tā nedaudz izžūs .Bet es iesaku, jo sulīgāka masa būs, jo labāk. Protams nevajag taisīt zupu.

Masa Nr. 2
Spinātu (saldētus iepriekš jau atsaldē) ieliek katliņā, kam pievieno ~ 3 nelielas daiviņas ķiploku smalki sasmalcinātu.(Te es atkal iesaku rīkoties pēc gaumes, cik smalki vai rupji patīk. To es iesaku ar visiem produktiem, jo lazanja sanāk diezgan plata.) un pielej klāt saldo krējumu(mazo paciņu) un pakarsē līdz sāk vārīties. Tieši tāpat dara ar svaigiem spinātiem un sagriezt.

Kad abas masas gatavas jāsagatavo makaroni.
Paņem lielu katlu un uzliekam vārīties ūdeni ar eļļu. Kad ūdens vārās, lēnām liekam iekšā makaronus, pavāram ~ 3-4 min un nokāšam sietiņā un noskalojam ar ūdeni. Makaroniem jābūt pusgataviem, bet pēc taustes viņi vairs nedrīkst būt cieti. Uzmanību !!! Jābūt ļoti uzmanīgam, lai makaroni nesaliptu.

Makaronu un masu likšana uz pannas:
Ņemam pannu ar aukstajām malām un sāk kārtot makaronus. Makaronus pirmajā kārtā liek vertikālā stāvoklī, tad virsū liek masu Nr. 1, tad atkal makaronu, bet tagad horizontāla stāvoklī. Tad liek masu Nr. 2, tad makaronu vertikālā stāvoklī, tad masu Nr. 1 un atkal makaronu, bet horizontālā stāvoklī. Un virsū rīvētu sieru un visu pārlej ar saldo krējumu. Cep ~ 40 min.
Gatavo lazanju atdzesē un atdzisušu sagriežam četrkantīgos gabalos. Lielums pēc tā, cik var daudz apēst. Tad liek traukos (traukiem jābūt tādiem, ko var likt cepeškrāsnī) virsū lejam saldo krējumu, saldo krējumu nedrīkst žēlot, bet arī nepārspīlēt. Pa virsu uzberam sarīvētu sieru. Jāsilda tikmēr kamēr siers izkusis. Kad izņemam no krāsns pa virsu uzberam zaļumus.

P.S. Ja griezīsiet lazanju karstu, tad tā var izjukt. Un vēl noteikti prasīsiet kam tad bērt sieru divas reizes? Tas tamdēļ, lai makaroni nesakalstu cepoties cepeškrāsnī.
Iesūtījis:
Linda Varesa

Komentāri

Pūce:
01.09.09 10:26:03

Vakar ēdu pēc šīs receptes gatavotu lazanju. Tiešām nebiju tik garšīgu lazanju ēdusi. Iesaku visiem. GARŠĪGA - ĻOTI!!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS