Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-besamel-un-bolonas-merci/

Lazanja ar bešamel un boloņas mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Boloņas gaļas mērcei:
1 vidējs sīpols
1 burkāns
kādi 5-6 šampinjoni, bet var arī citas sēnes (un var arī bez sēnēm)
80g cauraugušas kūpinātas gaļiņas (bekoniņš)
50 g sviesta
150 g maltas cūkgaļas
150 g maltas liellopa gaļas
2 ĒK tomātu pastas (es lieku speciālo lazanjas mērci, bet Latvijā tādu neesmu redzējusi. Bet varbūt arī kaut kur ir)
sāls
150 ml silta piena
150 ml dārzeņu buljona
Bešameļa mērcei:
60g sviesta
60g kviešu miltu
800ml piena
125g rīvēta siera
sāls
pipari
Gatavošana:
Boloņas gaļas mērce. notīra visus dārzeņus un smalki sagriež. Burkānu sarīvē. Sēnītes es sagriež, lai sanāk salmiņos. Katlā vai lielākā panna sviestā izčurkstina kūpināto gaļiņu, tad liek visus dārzeņus, līdz ūdens iztvaiko. Tad liek klāt visu malto gaļu. Ik pa laikam pielej buljonu. Tad lej klāt pienu un visbeidzot tomātu pastu. Ļauj, lai viss sutinās un cepinās kādu pusstundu zem vāka. Ik pa laikam var pieliet buljoniņu, lai nepaliek sauss.
Kamēr tā mērce gatavojas, siltā ūdenī iemērc lazanjas plāksnes un ļauj izmirkt. viņām jābūt mīkstām, kad kārtosi traukā.
Kad gaļas mērce top gatava, taisa Bešameļa mērci. Katliņā izkausē sviestu, tajā iesijā miltus un nedaudz apbrūnina. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pieliek sāli un pipariņus. Nebaidies, ja sākumā samet kunkuļos. Tos, kārtīgi maisot, izšķīdina. Visu maisot vāra kādas 5 minūtes. Pēc tam iemaisa sieru. Un ļauj tam izkust. Mērce paliek tāda biezi tumīga.
Četrstūraino sacepumu veidni vispirms ieziež ar nedaudz sviesta, tad lej kārtu Bešameļa mērci, tad klāj lazanjas loksnes. Tā lai maliņas nedaudz pārklājas viena otrai. Tad liek Gaļas mērces kārtu, tad Bešameļa mērci, tad lazanjas loksnes utt. Cik, nu daudz grib un atļauj vietas. Visu nobeidz ar lazanjas loksnēm, kam pāri pārlieta atlikusī bešameļas mērce. Ja grib, pa virsu var vēl uzkaisīt sieru. Cep gaiši brūnu.
Cepeškrāsns karstums - 200*C. Cepšanas ilgums kādas 30 minūtes.
Iesūtījis:
Sanchulis

Komentāri

trusiic:
21.07.06 17:37:12

Piebilde - Bešamel mērcei vajag arī 1/2 tējkaroti sasmalcināta muskatrieksta, tieši tas dod šīs mērces raksturīgo pamatgaršu :)Uz 800ml piena gan vajadzēs 1 tjk (parasti izmantoju 300ml)
Vēlams arī 1tjk sinepju ;)
Since:
24.02.09 19:52:15

garšīgi sanāk!
Maija:
21.08.11 13:23:41

Super garšīgi sanāca!!! Šodien otro reizi taisīšu. Paldies! :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS