Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-darzeniem/

Lazanja ar dārzeņiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
12 lazanjas plāksnes
Pildījumam:
2 puravi
2 daiviņas ķiploka
1 ĒK eļļas
750 g tomātu
2 paprikas
250 g ziedkāpostu vai brokoļu
Mērcei:
1 ĒK sviesta
2 ĒK miltu
1 l piena
sāls
kajenas pipari
2 ĒK rīvēta siera
Gatavošana:
Mērce: sviestā apbrūnina miltus, pielej pienu, uzvāra, pieber sāli un piparus, turpina 5 minūtes karsēt uz mazas uguns.
Puravus un ķiplokus sasmalcina, apcep eļļā. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno puraviem, sautē 5 minūtes. Tomātiem noņem mizu, sagriež gabalos, sajauc ar puraviem, ķiplokiem, papriku. Ziedkāpostu sadala rozetītēs, vāra 5 minūtes sālsūdenī, nolej, sajauc ar sautētajiem dārzeņiem.
Cepamā formā pamīšus kārto novārītas lazanjas plāksnes un dārzeņu sautējuma masu. Pārlej ar mērci, pārkaisa sieru. Cep 200*C 30 minūtes.
Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.
Gatavošanas laiks:
cepšanai 30 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS