Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-desu/

Lazanja ar desu

Bija man mājās apkaltusi salami desiņa un tikpat apkaltis siers, ko gribējās kaut kā izmantot - tā nu uzgāju vienu vienkārši pagatavojamu recepti, kuras rezultāts bija tik gards, ka nodomāju, ka ir vērts padalīties.

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/4 personām/
200-400 gr desas (salami vai cita stiprāka desa)
200 g rīvēts siers
200 g svaigas lazanjas plāksnes (var arī kaltētās, bet tās iepriekš jāpavāra pusgatavas)
400 ml skābs krējums (man bija labi pasen aizsākta Creme Fraiche paciņa, lietoju to)
500 g tomātu pļurza no paciņas vai burkas
2 sīpoli
1/2 podiņš svaiga bazilika, tādas man nebija. Droši vien var likt arī kaltētu, bet man bija mājās labi pastāvējis pesto, kuru vajadzēja izlietot - liku 1 kārtīgu tējkaroti ar kaudzi. Droši vien varēja arī vairāk
4 ĒK chili mērce (vai cita mazliet pasalda tomātu mērce, kaut vai Spilvas klasiskā)
1 ĒK olīveļļa cepšanai
sāls
pipari
šķipsna cukura
Gatavošana:
Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, katliņā apcep olīveļļā - tikai lai nedaudz sasūt nevis apcepas brūns. Pieliek tomātu pļurzu un čili mērci, vāra apm. 3 min.
Piemaisa sagrieztu baziliku (vai pesto), pieliek sāli un piparus pēc garšas. Man prasījās arī mazliet cukuru, kādu pus tējkaroti, lai neitralizētu tomātu mazliet skābo garšu. Mērce gatava.
Formā (labāk kantainā, tad var labāk tās lazanjas plāksnes sarūmēt) liek kārtām:
• lazanjas plāksni
• nupat sagatavoto tomātu mērci
• krējumu
• nelielos kubiņos sagrieztu desu
• sarīvētu sieru
un atkal atkārto, man sanāca 3 kārtas ar to mērci. Augšējā kārta ir tikai lazanjas plāksne un siers.
Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes.
Ēd ar salātiem, man bija vienkārši lapu salāti, mazliet rukola un tomāti. Tiem pārlēju mazliet balsamiko etiķi un olīveļļu.
Iesūtījis:
Zince

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS