Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-krievijas-sieru/

Lazanja ar Krievijas sieru

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g lazanjas
Gaļas mērcei:
3/4 kg malta liellopu gaļas
3 EK sviesta
5 sīpoli
4-5 EK tomātu pasta
800 g tomāti savā sulā
2 buljona kubiņi
2 TK bazilika
2 ķiploku daiviņas (pēc vēlēšanās)
1/2 -1 l ūdens
sāls
pipari
Siera mērcei:
1 l piena
100 g milti
50g sviesta
200g rīvēts Krievijas siers
sāls pēc garšas
Gatavošana:
apcep malto gaļu un sīpolus. Lielā pannā ielej 1/2-1 l ūdens un ievieto apcepto gaļu, sīpolus, tomātus savā sulā, tomātu pastu, buljona kubiņus, garšvielas un ķiplokus pēc vēlēšanās. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 20 min.
Lai pagatavotu mērci, miltiem pievieno nedaudz piena un labi samaisa. Pārējam pienam pievieno sviestu un uzvāra. Klāt liek miltu masu un maisa līdz vārās apm. 3-4 min. Pannu noņem no uguns, pievieno pusi no siera, un, ja vajadzīgs, pievieno sāli.
Lai pagatavotu lazanju, uz pannas izkausē nedaudz sviesta. Tad liek pusi no siera mērces un izveido lazanjas formu. Liek lazanjas makaronus, uz kuriem virsū gaļas mērci, šo pašu darbību atkārto 2 reizes. Pēdējai lazanjas kārtai pārlej atlikušo siera mērci. Cepeškrāsni cep ~15 - 20 min. 225° temperatūrā.
Šādi lazanju var pagatavot jau iepriekš un cept ~ 30 min. 200° temperatūrā.
Gatavošanas laiks:
gatavošana 30 min, cepšanai 20-30 min
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Līga:
18.03.08 14:36:34

Paldies..ļoti laba recepte..Nuu man ļoooti garšoja..

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS