Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-malto-galu/

Lazanja ar malto gaļu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g zaļo lazanjas plākšņu
700 g maltas liellopu gaļas
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
2 ĒK eļļas
sāls
maltie melni pipari
2 ĒK sasmalcinātu pētersīļu
100 g rīvēta siera
½ l gaļas buljona
Gatavošana:
Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.
Maltajai gaļai pievieno sāli piparus, ķiplokus, samīca. Sīpolus sasmalcina, apcep uz pannas caurspīdīgus, pievieno malto gaļu un maisot turpina cepšanu 5 minūtes, pašās beigās pievieno pētersīļus. Cepamā formā kārtās liek lazanjas plāksnes un maltās gaļas pildījumu, pārlej buljonu. Formu nosedz ar vāku vai foliju. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 220*C. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Gatavošanas laiks:
cepšanai 40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

saimniece:
01.02.09 15:17:21

šķidrs,tek,fuj
inga:
13.02.09 15:24:07

izklausās negaršīgi. un lazanjas plāksnes nav jāvāra - nevajadzīgs un ķēpīgs darbs...
Pavārīte:
08.02.10 16:11:47

Ir gan gardi!Ja nesanāk vai liekas kautkas ne tā, tad pati jāpapildina recepti pa savam - īsta saimniece domu aizņemas, bet rezultātu pa savam noslēdz. Pamatdoma receptē ielikta tak jau ir, viss ir kārtībā!
Dacia:
06.12.10 09:56:44

Tā kā man mājās nav cepeškrāsns, tad es arī novāru plāksnes, jo lazanju taisu pannā. Sanāk ļoti labi. Bet, kad pie mammas cepu cepeškrāsnī, tad gan nevāru. Un vel- tomāti ir neatņemama sastāvdaļa... :)
P.S. Pavārīte lietu saka- katrs pats taisa pa savam, tik ideju un domu pasmeļās citur.
Avenītenīte:
23.02.12 10:28:32

Ļoti gardi, šo to neliku klāt un šo to pati piedomāju.
Par LAzanjas plākšņu nevārīšanu, es cepu cepeškrāsnī, taču šā vai tā man bija vietām paciets tas makarons.
Es nevis vāru tagad plāksnes, bet ieliku bļodā un (ne karstā) ūdenī, bet tādā siltā, paturu kādas 10 minūtes un ideāli!!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS