Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-mencu/

Lazanja ar mencu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g lazanjas
Pildījums:
500 g mencas filejas
1 citrona sula
3 ĒK sasmalcinātu zaļumu
4 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
3 ĒK eļļas
4 tomāti
sāls
maltie melnie pipari
½ l Bešamela mērce
80 g rīvēta siera
Bešamela mērce:
2 ĒK sviesta
1 sīpols
50 g šķiņķa
3 – 4 ĒK miltu
½ l piena
sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.
Zivs fileju nosusina, sagriež garenos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem, pārlej citrona sulu, noslogo, atstāj stundu ievilkties.
Sīpolus apcep eļļā. Tomātus bez mizas pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu, sasmalcina, sajauc ar sīpoliem. Formā ielej nedaudz Bešamela mērci, ieklāj lazanjas plāksni, tad kārto zivs fileju, virsū liek sīpolus un tomātus. Turpina likt kārtās, noslēdz ar lazanjas plāksni. Pārkaisa ar sieru, cep 40 minūtes 200*C.
Bešamela mērce: sasmalcina sīpolus, šķiņķi smalki sagriež, visu apcep izkausētā sviestā. Pārkaisa ar izsijātiem miltiem, maisot miltus pabrūnina, lēni pievieno pienu, turpinot maisīt. Mērci uzvāra, pievieno sāli, piparus un karsē uz mazas uguns 5 minūtes.
Gatavošanas laiks:
cepšanai 40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

seppavars:
26.04.10 20:01:07

mencu vietā labāk ņemt šprotes

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS