Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-parmesan-sieru/

Lazanja ar parmesan sieru

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
lazanjas plāksnes
Parmezan siers
Bešamel mērcei:
3 ĒK milti
sviests
piens
sāls
muskatrieksts
Boloneza mērcei:
500 gr jauktas maltas gaļas (50/50 cūkas un liellopa gaļa)
2/3 paciņas sviesta
1 liels sīpols
½ litrs piena
1 paliels burkāns
100 – 150 ml gašais, pussausais vīns
1 selerijas kāts
olīveļa
muskatrieksts
400 – 500 g tomātu pasta vai tomāti savā sulā
sāls
malti melnie pipari
garšvielas pēc izvēles
Gatavošana:
Boloneza mērce: sasmalcina vai sarīvē selerijas kātu, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļu un apbrūnina sasmalcinātos dārzeņus mīkstus. Pievieno maltu gaļu un maisot nedaudz apcep. Pievieno garšvielas, sāli un vīnu. Karsē līdz vīns iztvaikojis, tad pievieno tomātu pastu. Uzvāra, tad samazina uguni un mērci sautē – 60 minūtēm.
Bešamel mērce: miltus nedaudz apbrūnina sviestā, pēc tam lēni lejot pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un muskatriekstu. Mērci vāra nepārtraukti maisot līdz tam brīdim, kamēr tās masa līdzinās skāba krējuma konsistencei.
Kad abas mērces sagatavotas, tad ir pienācis laiks lazanjas plāksnes kārtošana cepeštraukā.
Vispirms uz cepamās formas uzlej nedaudz Boloneza mērces, tad liek lazanjas mīklas plāksnes, tad Bolonezas mērci, tad Bešameļ mērci, pārkaisa ar Parmezan sieru, tad nākamo kārtu ar lazanjas plāksnēm. Turpina līdz beidzas sastāvdaļas. Pēdējo lazanjas kārtu ir vēlams noklāt bagātīgi ar Boloneze mērci. Bešameļ mērci vairs tur neliek. Pa virsu pārkaisa ar parmezan sieru
Cep cepeškrāsni 200*C 40 minūtes. Gatavo lazanju izņem, 5 – 10 minūtes atdzesē un tad pasniedz.
Iesūtījis:
Lija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS